ГоловнаПолітика

На Рівненщині архієпископ агітував за кандидата від ПР

Священик подякував "регіоналу" за допомогу храму.

На Рівненщині архієпископ агітував за кандидата від ПР
Фото: стоп-кадр с видеоролика

В Острозі Рівненської області 24 серпня Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій під час святкової літургії незаконно агітував за кандидата від Партії регіонів Анатолія Юхименка.

Про це повідомляє громадська мережа "ОПОРА".

Після служби архієпископ надав слово для заступника голови Рівненської облдержадміністрації Юхименкові, який привітав присутніх зі святом.

Архієпископ, у свою чергу, публічно подякував кандидату за надану допомогу у відновленні храмів і прокладанні дороги до чоловічого монастиря. Згадав владика і про те, що Юхименко є кандидатом у народні депутати. Священик публічно заявив, що заступник голови РОДА, коли стане народним обранцем, продовжить піклуватися про людей.

"Нам потрібні такі люди, які піклуються і про нашу державу, і про нашу церкву. Я думаю, що ми, люди віруючі, знаючи те, що Ви уродженець рівненський, живете тут в Рівненській області, якщо будете депутатом Верховної Ради, то Ви будете і надалі дбати про свою землю рідну, про свій народ. Тому що Ви не запозичений будете. Ви не з Донецька там, з Одеси. Ви тутешній", - сказав архієпископ.

"Я думаю, що наш народ, який бачить труди Ваші, Ваші заслуги перед церквою, підтримає Вас, коли прийде такий час. Ну і будемо сподіватися, що ставши депутатом, Ви не будете забувати цей храм. Бо тут ще дуже і дуже багато роботи", - зазначив священик.

Спостерігачі "ОПОРИ" також зафіксували, що перед церковними воротами представники ВО "Батьківщина" розповсюджували серед парафіян друковані агітаційні матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram