ГоловнаСуспільствоЖиття

Гогольfest відкриється показом "Землі" Олександра Довженка

Відреставровану версію знаменитого фільму покажуть у супроводі музичного гурту "ДахаБраха"

Гогольfest відкриється показом "Землі" Олександра Довженка
Фото: kino-teatr.ua

У день відкриття 5-го фестивалю Гогольfest, який пройде цього року на покинутому заводі металоконструкцій у Видубичах, покажуть відреставрований фільм "Земля" Олександра Довженка. Про це повідомляють на офіційній сторінці Національного центру Олександра Довженка у Facebook.

Знаменитий фільм українського режисера, який вважають одним із кращих у світовій спадщині кінематографа, покажуть у музичному супроводі, який спеціально до картини написав етно-хаос-гурт "ДахаБраха". Прем'єра відреставрованого фільму відбулася в липні в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю, де мала великий успіх.

Національний центр Олександра Довженка - державний кіноархів, що здійснює наукові дослідження в галузі кінематографа, а також реставрацією спадщини українського кіноавангарду, знятого в радянський час. У рамках програми відродження та популяризації українського німого кіно, зокрема, випускають DVD-диски з фільмами, знятими протягом 20-30-х років минулого століття, а також організовують покази відреставрованих фільмів у супроводі сучасної музики, написаної українськими композиторами і музикантами.

Нагадаємо, Гогольfest-2012 проходитиме з 21 по 29 вересня у Видубичах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram