ГоловнаПолітика

У Раду проходять чотири партії, - соцопитування

Опозиція відстає від ПР на 2%.

У Раду проходять чотири партії, - соцопитування
Фото: Макс Левин

Згідно з результатами опитування в Верховну Раду пройдуть Партія регіонів, ВО "Батьківщина", "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка" і Комуністична партія.

Дослідження було проведено фондом "Демократичні ініціативи" і Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

5%-бар'єр подолали б ПР, яку підтримали 22,3% опитаних, "Батьківщина" - 20%, "УДАР" - 9,6% і КПУ - 6,7%.

Інші потенційні учасники виборів набрали б менше ніж 5% голосів виборців, зокрема за партію "Україна - Вперед!" мають намір проголосувати 3,4% виборців, "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 3,1%, "Нашу Україну"- 0,6%.

17,1% опитаних не змогли відповісти. Не брали б участі в голосуванні 13,9% респондентів.

Водночас серед тих, хто піде на вибори, ПР підтримують 28,1%, "Батьківщину" - 25,6%, "УДАР" - 11,5%, КПУ - 8,2% опитаних.

Також респондентам поставили запитання, наскільки вони впевнені у своєму виборі.

50,9% респондентів відповіли, що повністю впевнені і вибору свого не змінять, 35,5% - загалом впевнені, але допускають, що можуть передумати, 9,6% - відповіли, що їх вибір неостаточний і вони цілком можуть передумати, 4% - не змогли відповісти.

Зазначимо, опитування проводилося з 10 по 15 серпня, в його рамках було опитано 2009 осіб старше за 18 років, що мешкають в усіх областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram