ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

В Об'єднаній опозиції заявили про нову технологію фальсифікації виборів

Депутат від БЮТ вважає, що влада хоче не допустити "Батьківщину" в окружкоми.

В Об'єднаній опозиції заявили про нову технологію фальсифікації виборів
Фото: Дмитрий Алексеенко

Влада запустила нову технологію фальсифікації виборів, суть якої полягає в недопущенні представників опозиції в окружні виборчі комісії.

Про це заявив народний депутат від БЮТ, уповноважена особа ВО "Батьківщина" у ЦВК Сергій Подгорний, повідомили в прес-службі політсили.

"Суть технології полягає у створенні якихось "двійників" кандидатів у комісію від Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Від імені людей, яких попередньо узгоджено партією, невідомі паралельно пишуть заяви про бажання нібито представляти іншу політичну силу", - пояснив Подгорний.

"Тоді комісія автоматично викреслює цю особу, і виходить, що опозиція не матиме свого представника у ТВК. Це абсолютно нова технологія, як отримати більшість у комісії і позбутися представників партії "Батьківщина", - наголосив він.

За словами Подгорного, опозиція зафіксувала вже близько трьох десятків таких випадків у Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській областях і в місті Києві.

"Наочний приклад - округ №222. До нас звернулася наша представниця, яка повідомила, що невідомі зловмисники від її імені написали заяву від якоїсь партії "Держава". Виявилося, що дубльовану заяву написано іншим почерком і не підкріплено обов'язковою ксерокопією паспорта", - розповів Подгорний.

Нагадаємо, представник Об'єднаної опозиції, член НУ-НС Андрій Парубій розповів, що найпоширенішими порушеннями виборчого процесу на парламентських виборах цього року є спроби підкупу та залякування виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram