ГоловнаПолітика

Адвокати підозрюваного в замаху на Путіна не встигли поскаржитися в ЄСПЛ

Захисник П'янзіна вважає його екстрадицію незаконною.

Адвокати підозрюваного в замаху на Путіна не встигли поскаржитися в ЄСПЛ

Адвокати екстрадованого в Росію підозрюваного в замаху на президента РФ Володимира Путіна Іллі П'янзіна мали намір оскаржити законність його екстрадиції в Європейському суді з прав людини.

Про це повідомив один із захисників П'янзіна Дмитро Тодоров.

Він заявив, що правоохоронці встигли екстрадувати П'янзіна до того, як звернення надіслали в ЄСПЛ.

"Правоохоронні органи врахували ситуацію щодо Осмаєва й екстрадували П'янзіна максимально швидко, щоб він не мав шансів залишитися в Україні", - сказав Тодоров.

Окрім того, він висловив думку, що ні прокуратура, ні суд не навели достатніх мотивів для екстрадиції його колишнього підзахисного. А аргументи захисту, по суті, було проігноровано.

Зазначимо, як аргумент захист говорив про таке: запит на екстрадицію повинен містити інформацію про обставини скоєних особою злочинів, проте генпрокуратура РФ мала тільки описи статей, за якими звинувачують І. П'янзіна в РФ. Також адвокат вважає, що видача П'янзіна РФ суперечить ч. 1 ст. 7 Конвенції "Про видачу правопорушників" від 1975 р., тому що його видали Росії у зв'язку з обставинами, що мали місце на території України.

Згідно з документами, які надав Тодоров, екстрадиційний арешт П'янзіна здійснено 23 серпня.

Заперечуючи проти екстрадиційного арешту, Тодоров звернувся в Малиновський суд Одеси із заявою, що, відповідно до ч. 7 ст. 463 КПК України, екстрадиційний арешт можна застосували лише до вирішення питання про видачу особи (екстрадицію).

Нагадаємо, 26 серпня влада України екстрадувала в Росію Іллю П'янзіна - одного з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

Зазначимо також, український суд ухвалив рішення і про екстрадицію першого підозрюваного в замаху на Путіна - Адама Осмаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram