ГоловнаПолітика

У Донецькій області вимкнули опозиційний телеканал

Жителі міста Курахове вже подали скаргу до Нацради.

У Донецькій області вимкнули опозиційний телеканал
Фото: timeszp.com

У місті Курахове Донецької області вимкнули телеканал, гендиректором якого є кандидат у народні депутати від опозиції Віктор Прилепський.

У місті Курахове мешкає близько 20 тисяч осіб. Місцевий провайдер кабельного телебачення ТРК "Зеніт" нещодавно виключив із переліку десяти універсальних каналів, або так званих "соціальних каналів", "Капрі ТБ", який здійснює мовлення з розташованого поруч міста Красноармійська.

Сам Прилепський вважає, що так регіонали перед виборами перешкоджають мешканцям міста дізнатися правду про дії влади. За його словами, в ліцензії, яку видала провайдеру Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, сказано, що ці десять телеканалів слід транслювати обов'язково.

Мешканці міста Курахове вже подали скаргу до Нацради.

Тим часом мер Курахове Сергій Сажко звинувачення відкидає. "Ми не можемо вимкнути цей телеканал. Я не можу вимкнути телетрансляцію. Я особисто не знаю, я телебачення не дивлюся", - сказав він.

Усі звинувачення про тиск із боку Партії регіонів на провайдера кабельного телебачення міський голова назвав неправдою.

Директор телерадіокомпанії "Зеніт" Володимир Прутський не заперечує, що вимкнув телеканал "Капрі ТБ". Але відновлювати трансляцію не має наміру.

"Причина одна - у нас зона нестійкого прийому цього сигналу. Ми як могли, намагалися його підтримувати, транслювати. Коли ця спека аномальна пішла, сигнал узагалі впав до критичної межі, коли вже повністю відбувся зрив синхронізації кадрової. Кадри почали тікати - десь протягом тижня нічого не могли вдіяти. Я весь час зв'язувався з головним інженером. Люди вимагають - зробіть, щоб він показував якісно, а якщо ми не в змозі це забезпечити... Я його зараз повинен увімкнути? Та в мене сил немає з ним більше боротися", - сказав він.

Однак на телеканалі стверджують, що з їхньою технікою все гаразд. І що навіть у населеному пункті, розташованому далі за Курахове, люди приймають сигнал із Красноармійська за допомогою звичайних антен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram