ГоловнаПолітика

Кравчук: У ПР існують серйозні розбіжності

Екс-президент просить не покладати всю провину за "мовний" закон на Януковича.

Кравчук: У ПР існують серйозні розбіжності
Фото: Макс Левин

Екс-президент України Леонид Кравчук заявив, що в Партії регіонів існують серйозні розбіжності.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" в п'ятницю.

"Ви розумієте, що відбувається - Президент каже, що закон недосконалий і потрібно внести корективи, а виступає Колесніченко і говорить, що ніяких змін не буде, виступає Чечетов і заявляє, що ми не говоримо про якісь регіональні мови, мова йде тільки про російську. Тоді я ставлю запитання, якщо члени партії, де почесним головою є Президент, говорять інакше, ніж вважає сам Президент, то чи є там лад?" - зазначив Кравчук.

Також перший президент наголосив, що в мовному питанні не можна покладати всю провину на плечі Президента, який хоч і є головою Партії регіонів, але достатнього впливу на цю політичну силу не має.

"Загалом, цей закон приймали під вибори. Коли йдеться про духовну ситуацію, історичну ситуацію, мовну ситуацію - це такі тонкі й делікатні питання, що вони можуть спричинити дуже серйозні наслідки, якщо їх не вирішувати глибоко і не вирішувати відповідно до перспективи розвитку країни", - розповів Кравчук.

Нагадаємо, Кравчук вважає, що Україні не вдасться здати тест на демократію під час парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram