ГоловнаПолітика

Янукович обіцяє Харкову гроші на метро

Будівництво метрополітену в місті фінансуватиметься на такому самому рівні, як в Києві, запевняє Президент.

Янукович обіцяє Харкову гроші на метро
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович заявив, що фінансування розвитку Харківського метрополітену триватиме.

Про це він сказав на брифінгу в Харкові.

Проте Президент зазначив, що рівень фінансування залежатиме від стану державної економіки.

"Харківський метрополітен продовжуватиме розвиватися. Все залежатиме від рівня фінансування, а рівень фінансування залежить від рівня економіки держави. Це все напряму пов'язано. Ми ніколи не відмовляли, ми завжди фінансували розвиток харківського метро, але фінанси нас, певною мірою, будуть обмежувати. Я таке доручення підписав. Ми будемо тримати на контролі. Харків буде фінансуватися на такому самому рівні, як Київ, умовно кажучи, але в нас ще є Дніпропетровськ, Донецьк", - сказав Янукович.

Він також висловив упевненість в тому, що буде ухвалена Державна програма будівництва та розвитку метрополітену.

Нагадаємо, зараз харківське метро налічує 29 станцій, які розташовуються на трьох лініях: Холодногірсько-Заводській, Салтівській та Олексіївській.

Зараз будується 30-а станція Харківського метрополітену - "Перемога". Станція розташовуватиметься на Олексіївській лінії метро, відразу за станцією "Олексіївська" і стане кінцевою цієї лінії. Станцію "Перемога" планують добудувати і ввести в експлуатацію 2012 року.

За словами голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, після завершення робіт на цій станції почнеться будівництво в бік аеропорту від метро "Проспект Гагаріна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram