ГоловнаПолітика

Янукович-молодший: Femen переступили всі межі

Син Президента засудив і журналістів, які не перешкодили акту вандалізму.

Янукович-молодший: Femen переступили всі межі
Фото: Макс Левин

Син Президента, нардеп Віктор Янукович вважає аморальним вчинок активісток жіночого руху Femen, які спиляли поклінний хрест у центрі Києва.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Не тільки як народний депутат України, а й як віруюча людина не можу не висловитися з приводу аморального вчинку активісток руху Femen. Вони дискредитували себе і як люди, і як рух! Вважаю, що на сьогодні такої організації (руху, партії...), як Femen, вже немає!" - зазначив син Януковича.

"Якщо раніше ще можна було поставитися до їхніх витівок із гумором, то цього разу вони переступили всякі межі! Спиляти хрест жертвам політичних репресій на підтримку Pussy Riot? Хіба це можна назвати якоюсь політичною чи громадською акцією? Це - наруга над пам'яттю загиблих, над вірою мільйонів людей. Простіше кажучи, вони скоїли злочин - акт вандалізму! Образили найкращі почуття віруючих! Вони замахнулися на святе для кожної людини: віру, пам'ять, сім'ю!" - продовжив він.

"Так само хочу засудити аморальність операторів і бездіяльність перехожих-спостерігачів, із мовчазної згоди яких проводилася ця акція. Чому, бачачи таку наругу над святинею, ніхто не перешкоджав цьому? Таке святотатство не повинно залишитися безкарним!" - вважає Янукович-молодший.

Мені дуже шкода, що люди стояли і спостерігали за цим процесом, знімали на камери, брали інтерв\'ю. У них усе-таки в душі не прокинулися християнські цінності. Я б так не зміг

— Арсеній Яценюк, опозиційний нардеп

"Моє переконання: не можна рівнятися на негативні вчинки когось, потрібно переймати позитивний досвід, бути прикладом для підростаючого покоління. І мені дуже шкода, що в нашій прекрасній країні є такі аморальні люди, які ганьблять її через власну невихованість і дурість", - підсумував він.

Нагадаємо, 17 серпня активістки FEMEN спиляли бензопилкою і повалили поклінний хрест у центрі Києва біля Жовтневого палацу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram