ГоловнаПолітика

МНС просить у Кабміну 250 мільйонів

На технічне переоснащення рятувальних підрозділів.

МНС просить у Кабміну 250 мільйонів

Міністерство надзвичайних ситуацій просить Кабінет Міністрів передбачити 250 млн гривень на технічне переоснащення рятувальних підрозділів у державному бюджеті на 2013 рік.

Про це повідомив заступник міністра надзвичайних ситуацій Василь Квашук.

"На технічне переоснащення (рятувальних підрозділів) ми просили 250 млн гривень", - зазначив він.

При цьому він сказав, що 2012 року на цей пріоритетний для МНС напрям було виділено 32 млн гривень у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а 2011-го - нічого.

Серед інших пріоритетних напрямів Квашук також назвав збільшення зарплати співробітників МНС, оплату комунальних послуг, а також будівництво житла для атестованого особового складу.

Заступник міністра також повідомив, що МНС просить 20 млн гривень на модернізацію загальнодержавної системи оповіщення населення під час надзвичайних подій.

Він також зазначив, що МНС подало відповідну пропозицію в проект держбюджету на 2013 рік Міністерству фінансів і протягом 2 днів скерує лист прем'єр-міністру Миколі Азарову з вимогою особисто втрутитися у вирішення питання фінансування модернізації системи.

Як відомо, згідно з бюджетним законодавством Кабмін має внести до Верховної Ради на затвердження держбюджет на наступний рік до 15 вересня поточного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram