ГоловнаПолітика

Стецьків розповів, чому його не взяли в список Об'єднаної опозиції

Депутат не виключає, що Васюник запропонував гроші за місце на окрузі.

Стецьків розповів, чому його не взяли в список Об'єднаної опозиції
Фото: zarvanytsya.org.ua

Депутатська кандидатура Тараса Стецьківа від Об'єднаної опозиції на окрузі у Львові була ветована опозиційним лідером Арсенієм Яценюком.

Про це в інтерв'ю "Главкому" сказав сам Стецьків.

"Я задовго до 30 липня знав, що шляхом домовленостей за лаштунками на моєму 117 окрузі у Львові буде підтримана інша кандидатура. Перші сигнали щодо цього мені почали надходити навесні. А в червні ми побачили, що один із кандидатів запустив надзвичайно дорогу телевізійну і бордову рекламну кампанію. Без гарантій підтримки від опозиції він би такі гроші не витрачав. Єдине, що по-людськи було прикро, чому мене про це ніхто не повідомив", - сказав він.

Стецьків каже, що востаннє мав розмову з Олександром Турчиновим у березні.

Ця опозиція просто не хоче вигравати вибори - по-дорослому вигравати у владі. Вона хоче легко пройти в Раду і стати опозицією в наступному парламенті.

— Тарас Стецьків

"Він мені довго пояснював, що мою кандидатуру важко узгодити з керівництвом "Фронту Змін", вони були проти. Я сказав, почекайте, ми узгодили питання мого балотування в окрузі з Тимошенко, коли вона була на волі, а також з Луценком. Ще в листопаді 2011 року Турчинов сказав Яценюку, що я від імені опозиції готовий прикластися на конкретному окрузі, де у мене прекрасні електоральні позиції. Тоді ніяких застережень не виникло. Чому ж тоді виникли запитання навесні? Які аргументи для опозиції навів Ігор Васюник?", - здивований Стецьків.

Він не виключає, що Васюник запропонував гроші. "Він бізнесмен, можливо, такі аргументи навів, яких немає у мене", - сказав Стецьків.

Він припускає, що Яценюк застосував право вето щодо його кандидатури. "Думаю, щодо мене було застосовано право вето", - сказав Стецьків.

Нагадаємо, Стецьківа не взяли у виборчий список "Батьківщини", а також не погодили єдиним кандидатом у 117-му окрузі у Львові, виставивши проти нього брата колишнього віце-прем'єра уряду Тимошенко Івана Васюника Ігоря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram