ГоловнаПолітика

Суд щодо Тимошенко оголосив 30-хвилинну перерву

Виступ прокурора спровокував бурю емоцій у б'ютівців.

Суд щодо Тимошенко оголосив 30-хвилинну перерву
Фото: rialemon.com.ua

Вищий спеціалізований суд оголосив 30-хвилинну перерву у зв'язку з порушенням порядку учасниками процесу з розгляду касації Юлії Тимошенко.

Із перших хвилин виступу прокурора Оксани Дрогобицької захисники прем'єра, а також депутати парламенту з фракції "БЮТ-Батьківщина", присутні на засіданні, висловлювали невдоволення змістом її промови.

Оксана Дрогобицька заявила, що під час судового слідства було повністю доведено провину Юлії Тимошенко, перевищення нею службових повноважень під час підписання газових угод 2009 року.

"Під час судового слідства було встановлено, що базові угоди були визначені не під час переговорів делегацій, а особисто між Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним. Юлія Тимошенко буквально змусила Володимира Путіна зробити спільну заяву для преси", - заявила Дрогобицька.

Саме ці слова представника прокуратури збурили протести захисників Тимошенко. Вони вигукували "Брехня говорить!", після чого суддя Станіслав Міщенко попередив присутніх про можливе видалення із залу порушників.

Депутат Юрій Кармазін заявив, що твердження представника держобвинувачення можуть "негативно вплинути на україно-російські відносини".

Суддя Станіслав Міщенко заявив, що учасники процесу можуть говорити те, що вважають за потрібне, а в разі порушення дисципліни він може взагалі перенести засідання на інший день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram