ГоловнаПолітика

"УДАР" заявив про тиск на ЦВК

У партії вважають, що ПР готує ґрунт для фальсифікацій.

"УДАР" заявив про тиск на ЦВК
Фото: klichko.org

Партія "УДАР" вважає рішення Київського апеляційного адмінсуду про визнання протиправними дій членів Центрвиборчкому Андрія Магери та Валерія Шелудька тиском на ЦВК.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "УДАРу".

"Поширення інформації про можливе звільнення з посад членів ЦВК Магери та Шелудька - це спроба тиску на фахівців з професійною репутацією, які довели свою принциповість та незаангажованість, а також завжди мали незалежний погляд на виборчий процес", - сказано в повідомленні.

"УДАР" підкреслює, що будь-які зміни у складі ЦВК в ході виборчої кампанії слід розцінювати як спроби впливати на роботу цього незалежного органу, а також можливий тиск на всіх учасників виборчого процесу, аж до членів дільничних комісій, адже вони, на думку "УДАРу", будуть відчувати психологічний пресинг.

У партії вважають, що такі дії є намаганням Партії регіонів підготувати ґрунт для фальсифікацій під час парламентських виборів, прибравши незручних для неї членів ЦВК.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд 19 серпня визнав протиправними дії членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька при підготовці розгляду ЦВК питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка і скасував його реєстрацію.

Центрвиборчком подасть апеляцію на рішення суду про визнання протиправними дій її членів Андрія Магери та Валерія Шелудька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram