ГоловнаПолітика

Європейський суд рекомендував Україні не видавати Осмаєва Росії, - дружина

Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна надіслав скарги Януковичу.

Європейський суд рекомендував Україні не видавати Осмаєва Росії, - дружина
Адам Осмаев

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) рекомендував Україні не видавати Росії Адама Осмаєва - головного підозрюваного у справі про підготовку замаху на Володимира Путіна.

Як розповіла в понеділок агентству "Інтерфакс-Україна" цивільна дружина Осмаєва Аміна Окуєва, ЄСПЛ ще не розпочав розгляду справи по суті, але оскільки йдеться про питання життя і смерті людини, рекомендував Україні призупинити процес екстрадиції до закінчення розгляду справи.

"Суд ухвалив це рішення ще в п'ятницю. Тільки сьогодні ми дізналися про це. Звичайно, рішення Європейського суду має рекомендаційний характер. Але ще не було випадку, щоб до цього рішення не прислухалися", - сказала Окуєва.

Вона також додала, що з дня на день захист і рідні підозрюваного очікують реакції Президента України Віктора Януковича, якому вони також надіслали всі скарги Осмаєва і всі документи у справі.

Нагадаємо, за інформацією газети "Сегодня", Осмаєв очолював в Одесі осередок терористичної організації "Імарат Кавказ" і був резидентом цього угруповання в Україні.

Апеляційний суд Одеської області 14 серпня підтримав пропозицію прокуратури про екстрадицію Осмаєва в Росію.

Його екстрадиція може тривати орієнтовно від тижня до місяця, залежно від того, як узгодять це питання російські й українські відповідні служби, наголосили в Генеральній прокуратурі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram