ГоловнаПолітика

Мовний закон розколов українців - соцопитування

Позитивно оцінюють документ 36% респондентів, негативно - 35% громадян України.

Мовний закон розколов українців - соцопитування

Українці розійшлися в оцінці закону про засади державної мовної політики, повідомив соціолог, засновник компанії R&B Group Євген Копатько.

У понеділок він представив журналістам результати соціологічного дослідження, яке провела компанія R&B Group із 9 по 14 серпня, що стосується громадської думки в Україні з вивчення ставлення українців до закону про засади державної мовної політики. Збір інформації проводять методом особистого інтерв'ю в 24 областях України та Криму. Було опитано 3117 респондентів, середня похибка вибірки становить 2,2%.

За словами Копатька, згідно з даними дослідженням, 36% опитаних респондентів висловили позитивне ставлення до цього закону. 35% громадян України висловили негативне ставлення до документа, а 24% зайняли нейтральну позицію. 5% не змогли відповісти.

За словами соціолога, найбільш позитивно закон оцінили жителі південного сходу країни (55% опитаних), а найбільш негативну думку висловили жителі заходу (66%) і центру України (43%).

За словами політолога, на сьогодні українці не мають єдиної думки щодо ступеня важливості ухвалення цього закону для вирішення мовного питання.

Так, 38% респондентів вважають, що затвердження закону в цілому важливо, а 34% українців вважають, що це не важливо, 21% опитаних зайняли нейтральну позицію щодо важливості прийняття закону, 7% не змогли відповісти на це запитання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram