ГоловнаПолітика

У ПР вважають, що українську захищати не потрібно

Олексій Плотніков, на відміну від Януковича, проти заходів на підтримку державної мови.

У ПР вважають, що українську захищати не потрібно
Алексей Плотников
Фото: for-ua.com

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотніков заявив, що сьогодні відсутні будь-які підстави вважати, що єдина державна мова потребує додаткового захисту або якимось чином утискається.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба ПР.

"Особисто я сприймаю українську як повноцінну мову незалежної держави. Чи потребує вона постійної опіки? Якщо ми визначаємо, що потребує - вносьмо зміни (в законодавство), якось ще захищаймо її", - зазначив політик.

Водночас, переконаний він, сьогодні в Україні немає жодних підстав вважати, що державна мова утискається або потребує особливого захисту.

Прийшов час, коли ми повинні ухвалити програму розвитку української мови - вона зніме багато наявних сьогодні в суспільстві питань

— Віктор Янукович, Президент України

Парламентарій також нагадав, що Президент України під час зустрічі з інтелігенцією пообіцяв, що протягом трьох місяців над "мовним" законодавством працюватиме спеціально створена комісія, по закінченні роботи якої в текст закону про засади державної мовної політики буде внесено необхідні зміни. "Цілком імовірно, що ці зміни будуть вноситися ще за чинної каденції Верховної Ради", - повідомив Олексій Плотніков.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович доручив уряду до 27 серпня забезпечити розробку та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram