ГоловнаПолітика

Автори закону про мови підготували поправки до документа

Поправки повинні вдосконалити новий закон.

Автори закону про мови підготували поправки до документа
Фото: Макс Левин

Автори закону про засади державної мовної політики внесли свої пропозиції в робочу групу з розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Про це повідомив член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Ківалов, повідомляє його прес-служба.

"Президент підписав Закон "Про засади державної мовної політики" і відразу ж створив робочу групу з підготовки змін до нього, - нагадав Ківалов - У цю робочу групу увійшли, звісно, і ми з Вадимом Колесніченком. Вчора ми вже направили пропозиції щодо поправок, які повинні вдосконалити новий закон".

За його словами, свої зауваження щодо поправок до закону вони надали і керівнику робочої групи з розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні Раїсі Богатирьовій, і керівнику підгрупи Леоніду Кравчуку.

"Думаю, у вересні Верховна Рада ухвалить наші пропозиції щодо внесення змін до закону... Велика частина поданих нами поправок - це ті, які ми вже подавали після ухвалення закону в першому читанні, але вони не були розглянуті парламентом через інтриги опозиції і профільного комітету", - повідомив депутат.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів розглянути поправки до закону про мовну політику для того, щоб, у разі необхідності, підготувати зміни до вже ухваленого Верховною Радою закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram