ГоловнаПолітика

Луценко: "Суддя заробила для мене 15 тис. євро у Європейському суді"

Екс-міністр заявив, що в Україні правосуддя не існує.

Луценко: "Суддя заробила для мене 15 тис. євро у Європейському суді"
Фото: EPA/UPG

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір оскаржити в Європейському суді з прав людини винесений йому вирок за звинуваченням у службовій недбалості.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Суддя тільки-но заробила для мене 15 тис. євро у Європейському суді", - сказав Луценко після оголошення вироку.

"Шкода країну з таким правосуддям, де ніхто не може розраховувати на справедливий суд, ані проста, ані непроста людина. Суди зараз тільки вивіски, справжнього правосуддя не існує. Я пройшов цей судовий процес, свідомо не розмовляючи ні з ким, хто міг би вплинути на Януковича або прокуратуру - як простий українець, якому нічим платити хабара і за котрого нікому заступитися", - додав він.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва засудив Юрія Луценка до двох років обмеження волі за службову недбалість, допущену під час продовження терміну стеження в рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

При цьому суд призначив покарання за сукупністю злочинів, згідно з яким більш м'яке покарання у вигляді двох років обмеження свободи поглинається більш суворим покаранням за попереднім вироком Луценкові за перевищення службових повноважень у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Отже, остаточне покарання екс-міністрові не змінилося - його засуджено до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram