ГоловнаПолітика

Азаров пояснив зростання цін на цукор консервуванням ягід

Прем'єр запевняє, що цукор не дорожчатиме.

Азаров пояснив зростання цін на цукор консервуванням ягід

Прем'єр Микола Азаров не бачить підстав для зростання цін на цукор.

Про це він сказав в інтерв'ю Полтавській обласній телерадіокомпанії.

"Нині для цінової дестабілізації немає абсолютно

ніяких підстав", - заявив Азаров.

Прем'єр зазначив, що коливання ціни на цукор нині пов'язані з тим, що в населення проходить процес заготівлі фруктів на зиму.

За його словами, в тих областях, де відзначають підвищення ціни на цукор, в основному не допрацьовують місцева влада і Міністерство аграрної політики та продовольства, відтак він зробив відповідні зауваження.

"У нас запаси цукру більш ніж достатні. Навпаки, ще більше місяця тому ми не знали, куди подіти ці запаси і що з ними робити, тому підвищення ціни на цукор до 8 гривень (за кг) - це абсолютна недоробка місцевих органів влади", - наголосив Азаров.

Він додав, що уряд готовий у будь-який момент на будь-який із регіональних ринків поставити потрібну кількість цукру для врегулювання цінової ситуації.

"Тобто треба організувати ярмарки. Необхідно доставити людям цукор за стабільною ціною 6 гривень (за кг), наприклад. Треба запросити керівництво мережевих магазинів великих і сказати: якщо ви не будете дотримуватися такого цінового орієнтиру, то ми на площі перед вами зробимо виїзний ярмарок і будемо продавати цукор", - заявив Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram