ГоловнаЕкономікаФінанси

Доходи українців збільшуються швидше, - НБУ

Центробанк вбачає в цьому заслугу низької інфляції.

Доходи українців збільшуються швидше, - НБУ
Фото: Макс Левин

Темпи зростання доходів українців почали рости швидше завдяки низькій інфляції. Таку думку в відеокоментарі, розміщеному на сайті НБУ, висловила Олена Щербакова, директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку.

"Низька інфляція на що впливає? На збільшення доходів населення. Сьогодні, за оцінками національного банку, зростання доходів населення близько 12-13%. Цей показник перевищує аналогічний у першому кварталі, який становив приблизно 10%. Загалом це позитивно впливає на благополуччя, добробут населення", - зазначила вона.

При цьому вона зазначила, що не варто шукати сенсацій у тому, що серед населення збільшився попит на валюту. "Традиційно літній період - це пора відпусток і, як наслідок, період попиту населення на валюту, яку купують для поїздок, для відпочинку за кордоном. І тут не потрібно шукати якихось аномальних явищ", - додала вона.

Банкір зазначила, що внаслідок зростання доходів населення спостерігається і приплив депозитів.

Нагадаємо, номінальні доходи українців у першому кварталі зросли на 14% - до 302,678 млрд грн. При цьому реальні, визначені з урахуванням зростання цін, - на 10,6%. Дохід на одну людину в січні-березні становив 5,015 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram