ГоловнаПолітика

Росія посилить ЧФ шістьма підводними човнами

"Старий Оскол" спустять на воду 17 серпня.

Росія посилить ЧФ шістьма підводними човнами

Програма оновлення складу Чорноморського флоту передбачає будівництво шести підводних човнів проекту 636 - багатоцільових дизельних підводних човнів.

Про це повідомив представник управління прес-служби і інформації міноборони Росії з ВМФ.

Перший підводний човен "Старий Оскол", яку увійде до складу Чорноморського флоту, спустять на воду 17 серпня в Санкт-Петербурзі.

Коли говорять, якою повинна бути зарплата українських моряків, відповідь проста - вона повинна бути в російських і українських моряків однаковою.

— Віктор Янукович

Представник міністерства зазначив, що, за оцінкою головного командування ВМФ Росії, в перспективі неатомні підводні човни посилять підводний компонент флоту в півострівних, а також острівних зонах прибережних морів і будуть інтегровані в єдину систему управління збройними силами.

"Дизель-електричні човни передбачені для тих морських акваторій, де використання атомних підводних човнів неможливе і недоцільне", - наголосив співрозмовник.

За його словами, дизельне підводне кораблебудування протягом найближчих 10 років ітиме шляхом поліпшення параметрів приховування дизельних човнів, збільшення автономності їхнього плавання і багатофункціональності застосування (по надводних, підводних і берегових цілях).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram