ГоловнаПолітика

Донецькі депутати відгородилися парканом, щоб запровадити регіональну мову

У будівлю можна потрапити тільки за документами.

Донецькі депутати відгородилися парканом, щоб запровадити регіональну мову
Заседание Донецкого областного совета
Фото: sovet.donbass.com

Сьогодні, 16 серпня, відбудеться позачергова сесія Донецької обласної ради, на якій розглядатимуть питання ухвалення регіональної мови за законом "Про державну мовну політику".

Будівлю, в якій відбудеться сесія, із самого ранку обнесли залізним парканом. Тепер потрапити туди можна, лише пред'явивши документи, повідомляє ngo.donetsk.ua

Паркан дивує перехожих, проте охорона не пояснює причини таких заходів безпеки.

Усередині будівлі чергує міліція, охорона перевіряє посвідчення особи в усіх відвідувачів. Очевидно, такі заходи пов'язані з тим, що перед початком позачергової сесії перед будівлею обладміністрації заплановане проведення мітингу з приводу "мовного питання".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Одесі та Севастополі російська мова отримала статус регіональної. Водночас у  Криму введення російської мови відклали до осені.

Як відомо, Президент Віктор Янукович 8 серпня підписав Закон "Про засади державної мовної політики", що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади в разі проживання щонайменше 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram