ГоловнаПолітика

Європейські правозахисники вважають, що Тимошенко і Луценко можуть йти на вибори

Представник "Батьківщини" у ЦВК каже, що комісія помилилася.

Європейські правозахисники вважають, що Тимошенко і Луценко можуть йти на вибори
Фото: EPA/UPG

Представники ВО "Батьківщина" дотримувалися спочатку правильної позиції в ході процесу Вищого адмінсуду у справі про заборону екс-прем'єру Юлії Тимошенко та екс-міністру МВС Юрію Луценкові балотуватися на виборах, використовуючи в своїх аргументах норми міжнародного права.

Про це заявив координатор європейської правозахисної організації "Рух солідарності" Олександр Мітц (Нідерланди) в перерві засідання ВАСУ.

За його словами, найближчим часом західні правозахисники видадуть комюніке, в якому висловлять повну підтримку праву екс-прем'єра і екс-міністра зареєструватися кандидатами в народні депутати.

"І Тимошенко, і Луценко знаходяться під захистом європейського суду і, відповідно, на них поширюються всі його рішення", - підкреслив він.

У свою чергу представник "Батьківщини" в Центрвиборчкомі Руслан Князевич заявив, що Комісія помилилася, заборонивши Тимошенко і Луценкові балотуватися, оскільки заборона на спеціальні санкції, що передбачає неможливість отримання депутатського мандата особами з непогашеними судимостями та засудженими, не повинна поширюватися на процес реєстрації кандидатів.

Нагадаємо, сьогодні, 15 серпня, Вищий адміністративний суд України розглядає апеляційну скаргу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який відмовився дозволити реєстрацію Тимошенко і Луценка кандидатами в народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram