ГоловнаПолітика

Київ видасть Росії другого підозрюваного в замаху на Путіна

Передача відбудеться найближчим часом.

Київ видасть Росії другого підозрюваного в замаху на Путіна

Україна вирішила екстрадувати в РФ громадянина Казахстану Іллю П'янзіна, підозрюваного в підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомила в середу прес-секретар прокуратури Одеської області Олена Абрамова.

За словами Абрамової, захист П'янзіна оскаржив у суді рішення української влади про екстрадицію.

"Малиновський районний суд Одеси скаргу представника обвинуваченого П'янзіна не задовольнив", - сказала Абрамова, зазначивши, що судове засідання проходило ще 3 серпня.

Представник прокуратури додала, що представники П'янзіна оскаржили рішення суду першої інстанції в Апеляційному суді Одеської області.

"Наразі Апеляційний суд ще не повідомив дати розгляду скарги", - сказала вона.

Напередодні стало відомо, що Адама Осмаєва, заарештованого в Україні за підозрою в підготовці замаху на Путіна, передадуть російській стороні. У вівторок Апеляційний суд Одеської області відхилив його скаргу на відповідне рішення Генпрокуратури України.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко повідомив журналістів, що найближчим часом Осмаєва екстрадують у Росію. "Передача відбудеться найближчим часом. Терміни передачі залежатимуть від узгодженості дій сторін - пенітенціарних служб України та Росії, а також конвойної служби, яка буде етапувати Осмаєва до кордону з Росією", - сказав він.

Нагадаємо, про те, що українські та російські спецслужби зірвали замах на Путіна, було оголошено в лютому 2012 року. Іллю П'янзіна й Адама Осмаєва заарештували в Одесі після того, як у квартирі, яку вони винаймали, вибухнула саморобна бомба. За версією слідства, під час вибуху загинув третій учасник банди, росіянин Руслан Мадай.

У квітні 2012 року Лефортовський суд у Москві ухвалив рішення про заочний арешт Осмаєва і П'янзіна, а ФСБ заочно звинуватила Доку Умарова в підготовці замаху на Володимира Путіна. Генпрокуратура РФ надіслала в Україну запит про екстрадицію підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram