ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК: 87 політичних партій претендують на участь у виборах

Загальна кількість зареєстрованих кандидатів у партійних списках становить 1 529 осіб.

ЦВК: 87 політичних партій претендують на участь у виборах
Фото: http://obozrevatel.com

На участь у парламентських виборах претендують 87 політичних партій, із них 22 партії висувають своїх кандидатів у депутати за партійними виборчими списками в багатомандатному загальнодержавному окрузі, а 65 партій - в одномандатних виборчих округах.

Про це повідомляє офіційний сайт Центральної виборчої комісії.

Сьогодні загальна кількість зареєстрованих кандидатів у партійних списках становить 1 529 осіб.

Зокрема, від Комуністичної партії України зареєстровано 214 кандидатів у депутати, від партії "Зелені" - 50, від Партії регіонів - 223, від ВО "Батьківщина" - 210, від партії "УДАР" - 215, від ВО "Свобода" - 219, від ВО "Громада" - 42, від Ліберальної партії України - 56.

Партія "Нова політика" представлена 69 кандидатами в депутати, партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" - 149, Партія пенсіонерів - 43, партія "Україна майбутнього" - 30.

На розгляді Центральної виборчої комісії перебувають документи для реєстрації кандидатів у депутати від Української платформи "Собор", партії "Наша України", від Української партії "Зелена планета", Радикальної партії Олега Ляшка, партії "Російський блок", політичного об'єднання "Рідна Вітчизна", Партії Зелених України, Соціалістичної партії України, від Української національної асамблеї та партії "Народно-трудовий союз України".

На сьогодні найбільше депутатів-мажоритарників зареєстровано в одномандатному окрузі №212 (м. Київ, Дарницький район) - 34 претенденти на депутатський мандат. У цьому окрузі (загальна кількість виборців - 169 650 громадян) буде працювати 81 виборча комісія.

В одномандатному окрузі №92, в який входять Білоцерківський, Володарський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський райони, частина Сквирського району (Київська область) наразі зареєстровано 32 кандидатів у депутати. Ще у двох округах Київської області - №95 (місто Ірпінь, частина Києво-Святошинського району) та № 98 (місто Бориспіль, Бориспільський, Згурівський, Переяслав-Хмельницький, Яготинський райони, частина Броварського району) наразі балотуються по 30 кандидатів у депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram