ГоловнаПолітика

Могильов: кримськотатарська мова може стати регіональною

Прем'єр АРК розповів, чому відклали введення регіональних мов.

Могильов: кримськотатарська мова може стати регіональною
Фото: Макс Левин

Кримськотатарську мову, ймовірно, буде оголошено регіональною мовою в Криму.

Про це прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов сказав журналістам у Сімферополі після закінчення позачергової сесії кримського парламенту.

"Зважаючи на кількість кримськотатарського населення в Криму, кримськотатарську мову, ймовірно, буде оголошено регіональною мовою в автономії", - зазначив Могильов.

За його словами, для імплементації в Криму закону про мови необхідно провести низку організаційних заходів, і саме з цією метою в середу було прийнято відповідну постанову Верховної Ради Автономії.

"Для того, щоб закон імплементувати на території Криму, необхідно провести низку організаційних заходів. З цією метою сьогодні було прийнято постанову Верховної Ради Автономної Республіки Крим для того, щоб ми (Рада Міністрів, - Ред.) опрацювали всі ці речі", - сказав прем'єр Криму.

Також, як вважає Могильов, реалізація цього закону в Криму дасть змогу оголосити російську та кримськотатарську мови регіональними в автономії. За його словами, у разі оголошення російської та кримськотатарської мов регіональними в автономії російською мовою здійснюватимуть дублювання фільмів, друкуватимуть анотації до ліків, бланки всіх установ, у тому числі й комунальних, які нині друкують українською мовою. Водночас прем'єр Криму зазначив: якщо російську мову буде визнано регіональною у Криму, то те саме стосуватиметься і кримськотатарської мови.

Нагадаємо, сьогодні Верхова Рада Криму на позачерговій сесії доручила Раді Міністрів Автономії до 10 жовтня 2012 року внести на розгляд парламенту республіки пропозиції щодо реалізації закону про мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram