ГоловнаПолітика

Могильову вдалося вивчити слово "йок" кримськотатарською

Успіхи прем'єра автономії у вивченні мови корінного народу обмежилися одним словом.

Могильову вдалося вивчити слово "йок" кримськотатарською
Фото: Макс Левин

Голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов зробив спробу заговорити кримськотатарською мовою, проте сказати йому вдалося лише одне слово.

Про це повідомляє видання "Аргументы недели – Крым".

Відповідаючи сьогодні на прес-конференції на запитання журналіста про те, коли прем'єр почне вивчати кримськотатарську, оскільки перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради АРК Рефат Чубаров пообіцяв із жовтня виступати в парламенті трьома мовами, у тому числі й кримськотатарською, Могильов відповів: "Problem йок".

Своїм висловлюванням англійською та кримськотатарською прем'єр викликав сміх серед журналістів, які не зрозуміли його відповіді, тому перепитали прем'єра. Однак той більше не уточнював.

"Йок" у перекладі з кримськотатарської означає "ні". А "проблеми" кримськотатарською - "меселелер". Якщо Могильов справді хотів відповісти кримськотатарською, то йому слід було б вимовити: "Меселелер йок".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада Криму на позачерговій сесії доручила Раді Міністрів автономії до 10 жовтня 2012 року внести на розгляд парламенту республіки пропозиції щодо реалізації закону про мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram