ГоловнаПолітика

У Криму введення російської мови відклали до осені

Радмін АРК доручив провести роз'яснювальну роботу серед населення.

У Криму введення російської мови відклали до осені

Верхова Рада Криму на позачерговій сесії доручила Раді Міністрів автономії до 10 жовтня 2012 року внести на розгляд парламенту республіки пропозиції щодо реалізації закону про мови.

Про це йдеться в постанові "Про першочергові заходи щодо виконання у Криму Закону України "Про засади державної мовної політики", яку затвердили на позачерговому засіданні кримського парламенту.

Також Радмін Криму повинен забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед населення про основні положення цього закону.

Крім того, органам місцевого самоврядування та районним державним адміністраціям у Криму рекомендовано розробити та здійснювати заходи щодо реалізації положень закону про мови на своїх територіях.

У своєму виступі голова ВР АРК Володимир Константинов зазначив, що кримчани, як і мільйони громадян України, були не тільки свідками, але й мимовільними учасниками своєрідного "мовного бліц-кригу".

"Президент України Віктор Федорович Янукович прийняв мудре політичне рішення, підписавши документ", - заявив Константинов.

Українська мова, на думку спікера, в Криму, як і повсюдно в країні, є державною мовою, і з прийняттям цього закону їй нічого не загрожує.

Нагадаємо, 13 серпня Одеська міська рада першою серед міських рад офіційно затвердила російську мову як регіональну на території міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram