ГоловнаПолітика

Євродепутат: ЄС і СОТ повинні заморозити угоди з Україною

Ребекка Хармс вважає, що не варто чекати на закінчення виборів, потрібно застосовувати санкції до України вже зараз.

Євродепутат: ЄС і СОТ повинні заморозити угоди з Україною
Ребекка Хармс
Фото: http://tyzhden.ua

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина) вважає, що Європейський союз і Світова організація торгівлі повинні посилити тиск і заморозити міждународні угоди з Україною, які зараз обговорюються.

Про це вона заявила в інтерв'ю Тиждень.ua.

"Євросоюз і Світова організація торгівлі повинні посилити тиск і заморозити міжнародні угоди з Україною, які зараз обговорюються. Ми повинні розглянути питання про подальші можливі санкції, зокрема відмову у візі тим, хто намагається підірвати демократичний розвиток України заради власної політичної вигоди", - заявила Хармс.

Вона підкреслила, що дії української влади щодо лідерів опозиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка повинні мати негайні наслідки. Вона вважає, що ухвалення Європарламентом нової резолюції після виборів може бути запізнілим.

"В контексті заяв заступника генпрокурора, я звернулася до Єврокомісії, щоб з'ясувати, як вона розцінює поточні погані новини з України і якої стратегії дотримується. Виходячи з цієї відповіді, наша група буде вирішувати, як діяти далі. Але саме передвиборний період - дуже важливий. І потім дебатувати в Європарламенті вже може бути пізно", - зазначила депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram