ГоловнаПолітика

"Свобода" намагається зняти з виборів колишніх однопартійців

У партії кажуть, що політики "грали на стороні".

"Свобода" намагається зняти з виборів колишніх однопартійців
Фото: http://transkarpatia.net

ВО "Свобода" намагається через суд зняти з реєстрації двох кандидатів у народні депутати - колишніх членів партії.

Про це повідомив заступник голови ВО "Свобода", голова Івано-Франківської облради Олександр Максимович Сич на прес-конференції.

Мова про Олександра Сича (справжнє ім'я - Михайло Володимирович Кирилюк), який балотується в окрузі №83 (центр - Івано-Франківськ), і Романа Височанського - округ №88 (центр - Коломия).

"На сьогодні в судових органах лежать справи про зняття їх з реєстрації або, як мінімум, про вилучення цих позицій із їхньої біографії", - повідомив заступник голови ВО "Свобода".

За його словами, незважаючи на те, що і Височанського - колишнього голову Коломийської райорганізації ВО "Свобода", і Кирилюка - члена цієї організації - ще в лютому 2012 року виключили з лав партії, при реєстрації кандидатами в нардепи обидва вказали, що є членами "Свободи".

Сич пояснив, що їх виключили з партії, зокрема, за те, що, будучи депутатами Коломийської райради, під час деяких голосувань за політичні заяви вони "підігравали Партії регіонів".

"Тому цілком зрозуміло, чому сьогодні ці люди балотуються і на чиєму боці планують грати. Один із них напередодні виборів - 26 липня - чомусь став таким моїм фанатом, що змінив своє прізвище на Сич Олександр Володимирович. Це Кирилюк Михайло Володимирович", - зазначив голова облради.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської облради Олександр Максимович Сич є узгодженим кандидатом від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та ВО "Свобода" у виборчому окрузі №83 (центр - Івано-Франківськ). У цьому ж окрузі зареєстровано кандидата в нардепи, самовисуванця Олександра Володимировича Сича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram