ГоловнаПолітика

Єврокомісія незадоволена законом про держзакупівлі

Європейці знову заговорили про Угоду про асоціацію.

Єврокомісія незадоволена законом про держзакупівлі

Європейська комісія висловила стурбованість ухваленням в Україні закону про зміни в тендерному законодавстві, який виводить з-під контролю громадськості значну частину державних закупівель.

Про це заявив спікер комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Петер Стано.

"ЄС нещодавно висловив українській влади стурбованість з приводу браку відданості принципу проводити таку політику державних закупівель, яка відповідала б майбутній Угоді про асоціацію та міжнародним принципам", - заявив єврочиновник.

За його словами, Євросоюз наголошує на важливості мати ефективне законодавство про державні закупівлі і для української економіки, і для розвитку майбутньої співпраці між Україною та ЄС. Також він додав, що ЄС керується у співпраці з Україною "європейськими принципами і стандартами" і для ЄС важливо, як партнери в Україні ставляться до питань державних фінансів і до протидії та запобіганню корупції.

Нагадаємо, 1 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон про виведення держпідприємств з-під обов'язкової дії тендерних процедур закону "Про здійснення державних закупівель".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram