ГоловнаПолітика

Ющенко не сумнівається в конфлікті між Тимошенко і Щербанем

Екс-президент вважає, що причиною конфлікту є поставки газу.

Ющенко не сумнівається в конфлікті між Тимошенко і Щербанем
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив, що між колишнім керівником ЄЕСУ Юлією Тимошенко і загиблим від рук кілера народним депутатом і засновником компанії ІСД Євгеном Щербанем був конфлікт через поставки газу.

Про це він сказав в інтерв'ю радіо "Свобода".

Ющенко попросили оцінити суди над Тимошенко.

"Якщо ми говоримо про справу "газову", то, безумовно, це справа кримінальна, але робиться політичним судом. А що стосується ЄЕСУ... Я думаю, що той конфлікт економічний виник в середині 1990-х років між ЄЕСУ як єдиним постачальником газу в Україну і ІСД як великим індустріальним споживачем газу, який брав газ безпосередньо з "Газпрому" в 2,5 рази дешевше, то в цьому треба шукати мотив конфлікту, як привчити через одну структуру брати вдвічі дорожчий газ і задовольняти далеко не державні, національні інтереси", - сказав він.

Журналіст запитала Ющенка, що йому особисто відомо про вбивство Щербаня.

Екс-президент у відповідь заявив, що "виникали досить серйозні нюанси" навколо організації закупівель газу через ІСД і через ЄЕСУ.

За його словами, йому відомо багато подробиць, "як виникав цей конфлікт, як пробували його в ручному режимі врегулювати, чому виник той конфлікт".

Нагадаємо, Генпрокуратура готова пред'явити Тимошенко обвинувачення у вбивстві Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram