ГоловнаПолітика

Україна видасть Осмаєва Росії найближчим часом

Терміни залежать від узгодженості дій пенітенціарних відомств двох країн.

Україна видасть Осмаєва Росії найближчим часом
Фото: www.blik.ua

Україна найближчим часом передасть. підозрюваного у підготовці замаху на Володимира Путіна Адама Осмаєва Росії, повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

"Передача відбудеться найближчим часом. Терміни передачі залежатимуть від узгодженості дій сторін - пенітенціарних служб України та Росії, а також конвойної служби, яка етапуватиме Осмаєва до кордону з Росією", - сказав Бойченко РИА Новости.

Апеляційний суд Одеської області у вівторок відхилив скаргу захисту Адама Осмаєва, підозрюваного в підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна, і залишив чинним рішення генеральної прокуратури України екстрадувати уродженця Грозного в Росію.

Відповідно до українських законів адвокати Осмаєва не можуть оскаржити рішення про екстрадицію в касаційному порядку, воно набуло чинності.

У лютому нинішнього року спецслужби Росії й Україні повідомили, що затримали в Одесі злочинців, які перебували в міжнародному розшуку. Зокрема, уродженець Грозного Осмаєв з 2008 року розшукувався російськими правоохоронними органами за звинуваченнями у скоєнні низки злочинів терористичної спрямованості. Зі свідчень затриманих стало відомо, що вони готували замах на Путіна в Москві, він мав відбутися відразу після березневих виборів президента Росії.

Київ раніше схвалив запит російської сторони про екстрадицію Осмаєва. Адвокати підозрюваного оскаржили рішення генеральної прокуратури в суді, але Малиновський районний суд Одеси визнав законність вироку наглядового відомства України про екстрадицію. Захист подав апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram