ГоловнаПолітика

Олімпійський комітет України потрібно змінити начисто, - Вечерко

На думку регіонала, для України було б прийнятним друге або третє місце в загальнокомандному заліку на Олімпіаді.

Олімпійський комітет України потрібно змінити начисто, - Вечерко
Фото: donbass.ua

Результати збірної України на Олімпіаді - пряма відповідальність Олімпійського комітету і його керівництва. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Володимир Вечерко, народний депутат України (ПР).

"Знаєте, як кажуть - не вини коня, а вини дорогу. Отже, в нас просто абсолютно слабкий і недієздатний Олімпійський комітет. Це я вам офіційно кажу. Тому потрібно зробити висновки і реорганізувати Національний олімпійський комітет України начисто, щоб цей комітет не загруз у корупції. Тоді й будуть нормальні результати. Україна - велика країна, до неї шанобливо ставляться всі європейські держави - я це підтверджую як перший заступник голови Комітету ВР з питань європейської інтеграції. А ось рівень підготовки (нашої збірної, - Ред.), організація самої підготовки - якщо політику прибрати вбік - це огидно. Ви ж пам'ятаєте, коли міністр закордонних справ заявляв, що Олімпійський комітет із візами наплутав? Був такий маленький скандальчик. Це свідчить про те, що і керівництво, і весь Олімпійський комітет потрібно повністю змінити і забути про нього. Олімпійський комітет, напевно, вирішував свої питання, а не організовував і готував спортсменів до Олімпіади", - вважає він.

На його думку, прийнятним для України було б друге або третє місце в загальнокомандному заліку. "Ми можемо це зробити, але для цього потрібно все правильно організувати. Багато показухи з боку Олімпійського комітету - і більше нічого", - сказав Володимир Вечерко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram