ГоловнаПолітика

Ківалов сказав, коли запрацює закон про мови

Нардеп не виключає спротиву чиновників.

Ківалов сказав, коли запрацює закон про мови
Фото: Макс Левин

Уже найближчим часом громадяни зможуть скористатися правами, які дає їм закон про мови.

Про це заявив один з авторів закону, народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов, повідомляє прес-служба ПР.

"Про час, який необхідний для втілення положень закону в життя, зазначу, що закон був опублікований, а отже - набув чинності. Тепер Кабінет Міністрів має три місяці для того, щоб забезпечити приведення своїх нормативно-правових актів, актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у відповідність до вимог закону. Думаю, вже найближчим часом усе буде готово, щоб громадяни могли скористатися своїми правами відповідно до цього закону", - сказав політик.

Він уточнив, що закон передбачає право кожного на вільний вибір мови навчання за умови обов'язкового вивчення державної мови.

"Громадянам гарантується право здобуття освіти державною мовою і регіональними мовами або мовами меншин. Державні та комунальні навчальні заклади для реалізації цього права будуть створювати спеціальні групи, класи, в яких навчання проводитимуть регіональною мовою або мовою меншин", - зазначив він.

Ківалов допускає, що проблеми з реалізацією закону можуть виникнути тільки через суб'єктивний фактор - небажання окремих чиновників виконувати положення цього закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram