ГоловнаПолітика

Симоненко: Олімпіада вказала на величезні проблеми в галузі спорту

На його думку, сьогодні знищується система спортивної підготовки.

Симоненко: Олімпіада вказала на величезні проблеми в галузі спорту
Фото: www.kpu.ua

Олімпіада в Лондоні засвідчила, наскільки в Україні відсутня державна підтримка спортивного розвитку молоді.

Про це на прес-конференції в Черкасах заявив лідер Компартії України Петро Симоненко, повідомили в прес-службі КПУ.

"Незважаючи на певну радість за спортсменів, які отримали призові місця на Олімпіаді, 14-те місце в загальному заліку - це один з найнижчих показників за всю історію незалежності України", - зазначив Симоненко.

При цьому Симоненко нагадав, що під час Олімпіади влада декларувала будівництво спортивних комплексів і підтримку спортивного розвитку молоді.

"Тут потрібно говорити про те, скільки комплексів будують. Слід вийти на вулицю і побачити відсутність будь-яких майданчиків", - наголосив лідер КПУ.

Головний комуніст додав, що за радянських часів спортивні майданчики будували не тільки біля кожного будинку, а й відкривали спортивні секції-гуртки для молоді, в яких вона могла займатися безкоштовно.

"Сьогодні ж через недоступні ціни відвідувати спортзали може не кожна дитина, - уточнив Симоненко. - Ба більше, практично відсутня державна підтримка професійних спортсменів".

У зв'язку із цим він вважає, що сьогодні робиться все, щоб знищити систему спортивної підготовки.

Симоненко також розкритикував той факт, що в Україні витрачають мільйони на іноземних футболістів, які навіть не показують якісного результату на полі, і при цьому не виділяють коштів на молодіжний спортивний розвиток.

"Ця Олімпіада лише підтвердила, що у спортивній сфері в нас величезні проблеми, в Україні знищується доступ молоді до спорту, що в нас немає гідного рівня підготовки спортсменів і державі байдуже до цього", - підсумував Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram