ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Наша Україна" оголосила себе третьою силою

За словами Ванникової, найближча до НУ за ідеологією партія "Свобода".

"Наша Україна" оголосила себе третьою силою
Фото: Макс Левин

Четвертий номер у списку "Нашої України", прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявила, що її політсила - патріотична опозиція №1.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми - патріотична опозиція №1. Ми дійсно третя політична сила. І ми вважаємо, що і так звана Об'єднана опозиція, і партія влади - це технологічні бізнес-угруповання, угруповання за інтересами. Це не ті сили, які відстоюватимуть український інтерес. І ми це бачимо зараз - після підписання "мовного" закону і після квазіпротестів опозиції, так званої, в парламенті", - сказала вона.

Ванникова додала, що "Наша Україна" не може об'єднуватися із цими силами.

"Опозиція в нас несправжня. Я вам скажу більше, і влада в нас скоро буде несправжня. Петро Симоненко - головний комуніст - зробив заяву про те, що в нього до українського гімну, виявляється, вже є питання. Це логічні кроки після підписання Президентом Януковичем "мовного" закону. Це говорить лише про одне, що в нас скоро не буде держави, не буде гімну, не буде нашого прапора і нашого герба, що ми втрачаємо країну", - сказала один із кандидатів у депутати від НУ.

На питання, хто може стати союзником партії, Ванникова зазначила: "Наразі я не бачу, чесно вам скажу. Жаль. Але там, де наші інтереси збігатимуться у сфері соціального захисту, мовного захисту українця - безперечно, ми будемо знаходити союзників. Найбільш близька нам за ідеологією - це партія "Свобода".

Разом із тим вона додала, що і найбільших неприємностей очікує від "потенційних соратників".

"Як підказує мені мій політичний досвід під час перебування на посаді прес-секретаря президента Віктора Ющенка, найбільший опір і найбільші перешкоди, на жаль, відбувалися з табору наших соратників і так званих соратниць - людей, які мусили б бути нашими однодумцями", - сказала Ванникова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram