ГоловнаПолітика

ГПУ знайшла підтвердження зв'язку одеського терориста з "Імаратом Кавказ"

Адам Осмаєв очолював в Одесі осередок цієї терористичної організації.

ГПУ знайшла підтвердження зв'язку одеського терориста з "Імаратом Кавказ"
Адам Осмаев

Обвинувачений у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна Адам Осмаєв очолював в Одесі осередок терористичної організації "Імарат Кавказ".

Про це пише "Сегодня" з посиланням на одного зі співробітників Генпрокуратури.

"Діяльність Осмаєва в Україні відстежувала ФСБ Росії. Про приїзд до нього двох бойовиків "Імарату Кавказ" також було відомо спецслужбам Росії. Пожежа на Тираспольській (унаслідок вибуху під час виготовлення вибухового пристрою) стала лише підтвердженням того, що в Одесі йшла підготовка до теракту. Після цього було ухвалено рішення про оголошення Осмаєва в розшук і про його арешт", - розповів представник Генпрокуратури.

За даними правоохоронця, в комп'ютері Осмаєва зберігався зміст його електронних листів і розмов з емісарами "Імарату Кавказ".

Тим часом цивільна дружина підозрюваного Аміна Окуева заявила газеті, що якщо чоловіка видадуть російським правоохоронцям, це обернеться його неминучою смертю.

"Адам просто не доживе до суду. Кримінальну справу проти нього сфабриковано, і в суді вона просто розвалиться. Це не вигідно російським спецслужбам. Він потрапив у в'язницю внаслідок провокації, вміло спланованої ФСБ", - упевнена Окуєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram