ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Харківську владу звинуватили в підіграванні кандидатам у нардепи від ПР

Зокрема, на сайті фігурують прізвища регіоналів Ірини Бережної, Валерія Писаренка, Анатолія Денисенка.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету майже щодня звітує про результати благоустрою, постійно згадуючи при цьому прізвища кандидатів у народні депутати від Партії регіонів.

Це дає підстави говорити про порушення демократичної процедури виборчого процесу шляхом зловживання адміністративним ресурсом, повідомляє Громадянська мережа "Опора".

Як зазначають в організації, матеріали, присвячені реконструкціям і відновленням на території Харкова, досить однотипні: кожен містить заяву офіційної особи з міської чи обласної ради про проведення робіт, суму, яку планує місто витратити на ці заходи, та коментарі кандидата-мажоритарника.

"На них - стенди з інформацією про проведення робіт "під патронатом міського голови Геннадія Кернеса і народного депутата Валерія Писаренка" (або Ірини Бережної), фото робітників у футболках "Разом переможемо", з одного боку, й іменем кандидата-мажоритарника в цьому окрузі, з іншого, пряма мова кандидата в народні депутати "з місця подій", - йдеться в повідомленні організації.

При цьому одну й ту саму новину, часто щось додавши або змінивши, публікують не один раз.

Зокрема, на сайті харківської влади фігурують прізвища регіоналів Ірини Бережної, Валерія Писаренка, Анатолія Денисенка.

"Жодного повідомлення, яке містило б імена кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" або Комуністичної партії України немає", - зазначили в організації.

Як відомо, пункт 6 закону "Про вибори народних депутатів України" наголошує, що виборчий процес здійснюється на засадах неупередженості органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram