ГоловнаПолітика

Чорновіл: спостерігачі не зупинять фальсифікації виборів

Політик нагадав про страшні фальсифікації 2004 року.

Чорновіл: спостерігачі не зупинять фальсифікації виборів
Фото: liga.net

Міжнародні спостерігачі на виборах у Верховну Раду не зможуть перешкодити фальсифікувати результати чиновникам місцевого рівня.

Про це заявив народний депутат Тарас Чорновіл.

Він нагадав, що на виборах 2004 року були "страшні фальсифікації".

"Під час другого туру, на мій погляд, на жаль, фальсифікації допустила офіційна влада, я не хочу сказати, що це робив штаб Януковича... У третьому турі я як керівник центрального виборчого штабу Януковича можу точно сказати, адже я сам готував ці матеріали для подачі в суд, які потім проігнорували, були неймовірні фальсифікації на користь Ющенка. Це факт. Його не можна спростувати, адже це доведено морем документів. Просто суд не захотів їх розглядати", - сказав він.

При цьому політик зазначив, що на обох турах була безпрецедентна кількість міжнародних спостерігачів і вони ні на що не вплинули.

"Тобто загальний міжнародний настрій був тоді спрямований у бік Ющенка. Відповідно, другий тур під їхнім пресом було визнано недійсним, а третій - незаконний тур - визнано чесним і справжнім, але насправді другий від третього нічим не відрізнявся - це було дзеркальне відображення - там були фальсифікації на користь Януковича і на користь Ющенка. І нічого міжнародні спостерігачі до пуття не змінили для того, щоб вибори минули чесно, просто вони сприяли невизнанню одного і визнанню іншого, і все", - додав він.

Нардеп заявив, що на якість проведення виборів повинні впливати самі українці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram