ГоловнаПолітика

Суд відклав екстрадицію до Росії "одеського терориста"

Адвокати оскаржили постанову про видачу Адама Осмаєва.

Суд відклав екстрадицію до Росії "одеського терориста"
Адам Осмаев

Апеляційний суд Одеської області відклав екстрадицію до Росії Адама Осмаєва, якого звинувачують у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомили УНІАН сьогодні в канцелярії суду.

Адвокати оскаржили постанову Малиновського райсуду Одеси від 3 серпня про екстрадицію 31-річного Осмаєва, пославшись на відсутність у представників звинувачення документів, що дозволяють ідентифікувати особу обвинуваченого.

Захисники підсудного не заперечували факт його в'їзду в Україну за підробленими документами, проте зазначили, що досі Генпрокуратура України не надала документи, які підтверджують, що перед судом постав саме той чоловік, якого з 2009 року розшукують спецслужби РФ за звинуваченням у тероризмі.

Крім того, зазначив адвокат Олексій Шипко, екстрадиція його підзахисного суперечить законодавству України, оскільки діючі закони і міжнародні угоди, підписані Україною, забороняють передавати ув'язненого в руки іноземного правосуддя, якщо при цьому на нього чекає смертна кара, або його можуть піддати тортурам і знущанням, про що свідчить, наприклад, "справа Магнітського".

Також адвокати зазначили, що підсудний Осмаєв не підлягає видачі російським правоохоронним органам, тому що розслідування у порушеній проти нього кримінальній справі поки не завершено.

Апеляційний суд Одеської області виніс рішення відкласти розгляд справи до 14 серпня, запропонувавши стороні обвинувачення надати документально підтверджені докази причетності підсудного до вчинення терактів у Російській Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram