ГоловнаПолітика

Міліція відмовила Найему в порушенні справи у зв'язку з інцидентом на з'їзді ПР

Свідчення журналіста нібито не підтвердилися.

Міліція відмовила Найему в порушенні справи у зв'язку з інцидентом на з'їзді ПР
Мустафа Найем

Міліція відмовила в порушенні кримінальної справи журналісту Мустафі Найему, до якого 30 липня застосували фізичну силу охоронці одного з делегатів з'їзду Партії регіонів.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Києві.

Зазначають, що Дніпровське райуправління міліції в Києві провело перевірку обставин за заявою Найєма щодо його побиття 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру (проспект Броварський, 15). Інцидент, як повідомив Найєм, стався під час проходження до виставкового центру для участі в публічному заході.

"Жодних свідчень і доказів грубого порушення громадського порядку або заподіяння Найему тілесних ушкоджень не отримано. Опитані під час перевірки очевидці, в тому числі і зазначені самим Найємом, показань про які-небудь конфлікти між ним та іншими особами не надали", - сказано в повідомленні.

Наголошено, що під час дослідчої перевірки свідчення Найєма не підтвердилися. Від проходження судово-медичного обстеження журналіст письмово відмовився, а тому, зазначають у міліції, отримати докази відсутності або наявності в нього будь-яких тілесних ушкоджень стало неможливим.

За таких обставин Дніпровський райвідділ міліції відмовив у порушенні кримінальної справи за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Нагадаємо, Найєм заявив, що охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів 30 липня побила його. За словами журналіста, інцидент стався після того, як на шляху до Виставкового центру, де відбувався з'їзд, машина супроводу одного з делегатів підрізала мотоцикл Найєма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram