ГоловнаПолітика

Саламатін активно долучився до гасіння херсонських пожеж

Міністр особисто очолив опергрупу Міноборони.

Саламатін активно долучився до гасіння херсонських пожеж
Фото: http://ukranews.com

Військовослужбовці та спеціальна техніка Збройних сил України активно долучилися до гасіння лісових пожеж, що виникли на території Корсунського і Велико-Копанського лісництва в Цюрупинському районі Херсонської області.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

Міністр оборони України Дмитро Саламатін особисто очолює оперативну групу оборонного відомства, яка працює на місці події.

На виконання доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова, міністр оборони України Дмитро Саламатін, який перебуває безпосередньо на місці події, віддав розпорядження про залучення до гасіння лісових пожеж вертолітної, інженерної та іншої техніки, спеціальних пожежних машин, а також особового складу Збройних сил України.

Дати відсіч вогню і припинити його подальше поширення намагаються воїни-десантники 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, особовий склад і спеціальна та інженерна техніка 11-го окремого полку армійської авіації та 28-ї окремої механізованої бригади.

Всього до гасіння та ліквідації наслідків лісових пожеж із складу Збройних сил України залучено понад 440 військовослужбовців і 93 одиниці техніки.

Крім того, у розпорядження сил і засобів, задіяних у ліквідації пожежі, виділено військовий аеродром "Кульбакіно" 299-ї бригади тактичної авіації, що на Миколаївщині. Тут організовано всебічне забезпечення польотів протипожежної авіації МНС України.

Раніше повідомляли, що до ліквідації двох великих пожеж у Херсонській області залучено 1767 осіб особового складу та задіяно 153 одиниці техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram