ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Статки п'яти найбагатших регіоналів становлять $4,473 млрд

Офіційним мільйонером у партії Королевської є тільки футболіст Шевченко.

Статки п'яти найбагатших регіоналів становлять $4,473 млрд

Загальні статки п'яти найзаможніших кандидатів у депутати від Партії регіонів - $4,473 млрд, тоді як багатство топ-5 бізнесменів, які йдуть за списками Об'єднаної опозиції, у 12 разів менше - $370,1 млн.

Такі висновки випливають із рейтингу найзаможніших кандидатів у народні депутати, складеного журналом "Фокус".

Видання взяло шість партій, які мають реальні шанси пройти в парламент і для чотирьох із них склало рейтинги.

"У списках ВО "Свобода" і Компартії знайти великих бізнесменів з офіційними активами не вдалося", - йдеться в матеріалі.

КПУ своїх фінансових важковаговиків, за даними видання, має намір виставити в мажоритарних округах; серед них - київська бізнес-леді Оксана Єлманова, яка напередодні виборів повернула дівоче прізвище Калєтнік (198 місце у списку "200 найбагатших українців", $27,5 млн). Утім сама Єлманова - племінниця регіонала Григорія Калєтніка і двоюрідна сестра голови Держмитниці комуніста Ігоря Калєтніка (7-й номер у передвиборному списку КПУ) - цю інформацію спростовує, незважаючи на активну піар- і медіа-кампанію в національній та вінницькій обласній пресі.

Водночас у списки партій "УДАР" і "Україна - Вперед!" переважно потрапили представники середнього та малого бізнесу з регіонів. Найбагатший кандидат від партії "УДАР" - це її лідер Віталій Кличко, спільний з братом статок якого торік оцінили в $57,3 млн. У списку "Україна - Вперед!" офіційним мільйонером є лише футболіст Андрій Шевченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram