ГоловнаПолітика

Прокуратура просить для Луценка 2,5 року

Екс-міністра звинувачують у недбалості.

Прокуратура просить для Луценка 2,5 року
Фото: EPA/UPG

Представник прокуратури у справі за обвинуваченням екс-голови МВС Юрія Луценка в недбалості під час проведення оперативно-розшукових заходів щодо водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка просить Печерський районний суд призначити Луценкові й іншим підсудним у цій справі покарання у вигляді 2 років і 6 місяців обмеження волі.

Про це заявив, виступаючи на дебатах, представник держобвинувачення Дмитро Лобань.

Таке покарання прокуратура пропонує з урахуванням того часу, який Луценко провів під арештом. Також пропонують позбавити його права протягом трьох років провадити певні види діяльності.

Прокуратура наголосила, оскільки Луценкові вже призначено покарання за вчинення тяжчого злочину, то, відповідно, вирок за цей злочин поглинає покарання за менш тяжкий злочин.

Водночас для інших двох підсудних - колишніх співробітників Департаменту кримінального розшуку МВС України Володимира Тарасенка й Олега Павленова - держзвинувачення попросило суд призначити покарання у вигляді також 2,5 року обмеження волі з відтермінуванням виконання покарання на 3 роки, а також на 3 роки позбавити їх права займати адміністративно-виконавчі посади.

Обґрунтовуючи необхідність призначити підсудним саме таке покарання, сторона держобвинувачення наголосила, що особисте ставлення потерпілого Валентина Давиденка до справи не може бути вирішальним під час винесення рішення судом.

На переконання прокуратури, під час судового слідства було належно і повністю досліджено всі обставини скоєння злочину підсудними та досліджено всі докази у справі, які підтверджують їхню провину.

Як відомо, Печерський районний суд Києва 27 лютого 2012 року засудив екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram