ГоловнаПолітика

Опозиція оскаржила в суді постанову ЦВК про Тимошенко і Луценка

У політсилі сподіваються на швидке рішення у справі.

Опозиція оскаржила в суді постанову ЦВК про Тимошенко і Луценка
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція просить Київський апеляційний адмінсуд зобов'язати Центрвиборчком зареєструвати екс-прем'єрку Юлію Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка кандидатами в депутати від партії в багатомандатному окрузі.

Про це повідомив керівник юридичного департаменту виборчого штабу Об'єднаної опозиції Павло Петренко.

"Сьогодні було подано позов. Суб'єктом подання позову є Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" як політична партія, яка висунула у виборчому списку під 1-м і 5-м номерами Тимошенко Юлію Володимирівну і Луценка Юрія Віталійовича", - сказав він.

За його словами, оскаржують постанову ЦВК, якою відмовлено в реєстрації Тимошенко і Луценкові.

"І вимагаємо в позові визнати незаконною постанову Центральної виборчої комісії №216 від учорашнього числа (8 серпня) і зобов'язати Центральну виборчу комісію зареєструвати Тимошенко і Луценка", - сказав він.

Також він повідомив, що терміни розгляду позову доволі стислі. За його прогнозом, суд протягом двох днів повинен призначити розгляд справи. Тоді, за його словами, стануть зрозумілими перспективи самого судового розгляду.

Нагадаємо, сьогодні опозиційний лідер Арсеній Яценюк заявив, що Об'єднана опозиція має намір оскаржити відмову ЦВК зареєструвати Тимошенко і Луценка кандидатами в депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram