ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція вимагає від місцевої влади блокувати закон про мови

За вказівкою опозиції, такі дії повинні призвести до імпічменту Президента.

Опозиція вимагає від місцевої влади блокувати закон про мови
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до депутатів місцевих рад із закликом скликати позачергові сесії і прийняти рішення, які на рівні територіальних громад не дозволять закону про мови, що його  підписав Президент України набути чинності.

Про це повідомили в прес-службі Об'єднаної опозиції.

"Звернення стосується передусім обласних, районних, міських рад, в яких існує демократична більшість. Ми звернулися до депутатів місцевих рад із закликом скликати позачергові сесії і прийняти рішення, які на рівні територіальних громад не дозволять підписаному сьогодні Президентом України злочинному антиукраїнському Закону "Про засади мовної політики" набути чинності", - наголошено в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що відповідні прямі доручення отримають місцеві фракції і депутати від політичних сил, які сформували Об'єднану опозицію.

"Нова демократична більшість у новому парламенті скасує цей закон, але сьогодні перед нами стоїть завдання не допустити його руйнівної дії, не дозволити запущеному владою "мовному Чорнобилю" вбити українське слово", - зазначили в "Батьківщині".

В Об'єднаній опозиції також закликали місцевих депутатів рішеннями рад ініціювати імпічмент Януковича як посадової особи, яка "своїм підписом узяла на себе одноосібну відповідальність за цей злочин проти української мови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram