ГоловнаПолітика

ПР думає, що закон про мови примирить українців

"Регіонали" вважають, що завдяки новому закону кожен громадянин України тепер зможе вільно використовувати свою рідну мову.

ПР думає, що закон про мови примирить українців
Фото: http://www.segodnya.ua

Партія регіонів захистила невід'ємне право людини на рідну мову.

Про це йдеться в заяві ПР, повідомляє прес-служба.

"Партія регіонів послідовно виконує взяті на себе зобов'язання. Ми обіцяли вирішити мовну проблему, яка довгі роки була каменем спотикання на шляху до утвердження в Україні європейських цінностей", - зазначено в документі.

Автори відзначають, що партія "знайшла ефективний механізм її вирішення, запропонувавши Закон "Про засади державної мовної політики", який затвердила Верховна Рада 3 липня 2012 року".

"Завдяки новому закону кожен громадянин України тепер зможе вільно використовувати свою рідну мову в усіх сферах суспільного життя", - переконані в ПР.

Для Януковича важливіше втримати падаючий рейтинг Партії регіонів, ніж національну єдність і державну мову. Він вчинив черговий злочин і підписав цей так званий закон, народжений тотальним беззаконням і зневагою Конституції.

— із заяви Об'єднаної опозиції "Батьківщина"

"Закон повністю задовольняє норми Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, ратифікованої Україною ще 2003 року. Право на рідну мову, яке відстояла Партія регіонів, - ще один крок України на шляху до європейської спільноти", - вважають автори заяви.

"Президент України В. Янукович як гарант прав і свобод громадян зробив усе необхідне для того, щоб у суспільстві нарешті утвердилися взаєморозуміння і згода щодо мовного питання. Після відкритої суспільної дискусії глава держави підписав закон, прийнявши мудре рішення, яке забезпечує баланс інтересів мовних груп багатонаціонального народу України", - наголосили в Партії регіонів і подякували всім своїм прихильникам за активну підтримку у відстоюванні права російськомовних і всіх національних груп на рідну мову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram