ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Одеський телеканал скаржиться на тиск

Пояснюють це початком передвиборної агітації.

Одеський телеканал скаржиться на тиск
Фото: gdb.rferl.org

Керівництво опозиційного телеканалу "Нова Одеса" заявляє, що адміністрацію ТРК влада попередила про призупинення мовлення з 15 серпня цього року.

Про це йдеться у відкритому листі генерального директора телекомпанії "Нова Одеса" Марини Черевко, генерального продюсера Дмитра Птяшко та головного редактора Олександра Онищенка.

"16 липня на адресу телекомпанії "Нова Одеса" надійшов лист з Одеської обласної ДТРК із пропозицією надати найкращий ефірний час із 19:00 до 22:00 для трансляції передвиборних матеріалів, підготовлених за рахунок державного бюджету", - вказують автори документа, зазначивши, що "це 100% прайм-тайму і 50% глядацького ефірного часу каналу".

Документ було оформлено як прохання, констатують у відкритому листі, "проте на нараді керівників регіональних телекомпаній 2 серпня представник Національної ради України з телебачення і радіомовлення публічно оголосив представникові телеканалу "Нова Одеса", що вечірній час у каналу все одно відберуть, причому без будь-яких додаткових умов і компенсацій".

На прохання співробітника "Нової Одеси" уточнити, як таке може статися, продовжують автори документа, представник Нацради відповів: ситуація знаходиться під контролем у керівника Нацради Володимира Манжосова: "Рішення по вашому каналу вже прийнято. Про те, що "Новій Одесі" зупинять мовлення, буде оголошено на найближчому засіданні ради 15 серпня".

Як зазначають автори відкритого листа, "колектив ТРК "Нова Одеса" вважає неприйнятною спробу перетворити незалежне ЗМІ на один з агітаційних департаментів Партії регіонів. Ми відкрито заявляємо про те, що за жодних обставин не відмовимося від своєї позиції і, як і раніше, будемо чесно й об'єктивно висвітлювати події в місті, регіоні та країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram