ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція оголосила вибори недемократичними

Об'єднана опозиція не визнає рішення ЦВК про відмову в реєстрації Тимошенко і Луценка.

Опозиція оголосила вибори недемократичними
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція вважає антиконституційною відмову в реєстрації Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами в депутати Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Об'єднаної опозиції.

"Об'єднана опозиція "Батьківщина" розцінює цей ганебний крок як порушення прав мільйонів наших співгромадян, які підтримують Юлію Тимошенко. Ми не визнаємо цього рішення ЦВК і вважаємо його спрямованим на виконання особистого замовлення Віктора Януковича", - сказано в ньому.

На думку опозиціонерів, "антиконституційна відмова в реєстрації Юлії Тимошенко та Юрія Луценка" свідчить про намір влади провести парламентські вибори в антидемократичний спосіб.

"Цей режим проігнорував численні заклики лідерів демократичних країн і вимоги, викладені в резолюціях Парламентської асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ та Європарламенту про надання права повноцінної участі в парламентській виборчій кампанії лідеру опозиції Юлії Тимошенко і Юрію Луценкові. При цьому Янукович повинен розуміти, що такі вибори світова спільнота не визнає ні чесними, ні демократичними. Такі дії влади призведуть лише до подальшої ізоляції нинішнього політичного режиму і Януковича особисто", - заявляють в Об'єднаній опозиції.

Опозиція звертається до лідерів провідних демократичних країн світу, міжнародних інститутів, зокрема ОБСЄ, ЄС, Ради Європи, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ й інших із закликом дати належну оцінку таким діям влади і просить застосувати всі важелі впливу з метою забезпечення повноцінної участі лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка в парламентській виборчій кампанії 2012 року.

Вони також звертаються до українців із закликом згуртуватися і виступити єдиним фронтом проти нинішнього "режиму бідності та корупції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram